toetabettevõtteid kemikaalide tõhusamal haldamisel
ja ohtlike ainete asendamisel

Tere tulemast projekti LIFE Fit for REACH

 

Hea ettevõtja

Euroopa Liidus kehtiv REACH-määrus, mis käsitleb kemikaalide registreerimist, autoriseerimist ja piiramist, puudutab suure tõenäosusega ka Teie tegevust. Kuidas?

Määruse täitmiseks peavad ettevõtted tuvastama ja haldama Euroopa Liidus toodetavate ja turustatavate ainetega kaasnevaid riske. Nad peavad näitama, kuidas ainet ohutult kasutada, ning tutvustama kasutajatele riskijuhtimismeetmeid. REACH- määrus mõjutab tootjaid, kes valmistavad kemikaale endale või teistele ettevõtetele kasutamiseks; importijad, kes ostavad midagi väljaspoolt Euroopa Liidu/Euroopa Majanduspiirkonda- nii keemilisi aineid ja segusid edasimüügiks kui ka valmistooteid (rõivad, mööbel, plasttooted); allkasutajaid, kes käitlevad oma tööstuslikus või kutsealases tegevuses kemikaale. Seetõttu avaldab määrus mõju enamikule Euroopa Liidu ettevõtetele.

Aitame viia Teie ettevõtte tegevust vastavusse REACH-määrusega. Pakume ekspertnõu, soovitusi kemikaaliarvestuse pidamiseks, koostame ohtlike ainete asendusplaani ja anname juhiseid õigusaktidest tulenevate kohustuste täitmiseks.

See veebileht on loodud teejuhiks ning infoallikaks kemikaalide valdkonnas. Tutvustame kemikaalide käitlemisega seonduvat, seda puudutavat õigusraamistikku ja pakume informatsiooni ning edulugusid ohtlike ainete asendamisest. Lisaks töötab projekti meeskond välja elektroonilise töövahendi, mis aitab ettevõtetel jätkata kemikaalide heaperemehelikku kasutust vastavuses REACH-määrusega ka pärast projekti.

Loodame, et veebileht aitab ettevõtjatel paremini mõista kemikaalide käitlemisega seonduvaid kohustusi ning julgustab projektis kaasa lööma. Kui REACH-määrus mõjutab Teie ettevõtte tegevust või soovid rohkem informatsiooni, võtke meie meeskonnaga julgesti ühendust.

Lugupidamisega
Heidrun Fammler,
projektijuht