palīdzēsuzņēmumiem nodrošināt efektīvāku ķīmisko vielu pārvaldību un aizvietot bīstamās vielas

Uzņēmums Kinetics Nail Systems strādās ilgtspējīgi un videi draudzīgi

SIA Kinetics Nail Systems ir viens no projekta FitforReach 2 partneruzņēmumiem. Uzņēmums specializējas nagu pārklājumu ražošanā, piedāvājot plašu nagu laku klāstu, UV cietējošus nagu pārklājumus, kas pazīstami arī kā gēla lakas, želejas un ādas kopšanas kosmētiku.

Uzņēmuma pamatvērtības ir profesionalitāte un inovācija, kas veicina nepārtrauktus ieguldījumus pētniecībā un attīstībā. Kinetics pētniecības un attīstības laboratorija pastāvīgi strādā pie jaunu formulu un tehnoloģiju izstrādes, lai uzlabotu nagu kopšanas līdzekļu efektivitāti un drošību. Izstrādājot jaunus produktus, Kinetics ņem vērā tādus faktorus kā klientu atsauksmes, likumdošanas prasības un jaunākās nozares tendences.

Uzņēmuma dalības mērķis projektā FitforReach 2 ir radīt vēl drošākus nagu pārklājumus ar uzlabotām produktu īpašībām (saķere, plūstamība, mehāniskās īpašības, virsmas īpašības). 

Uzņēmumam ir izvirzīti divi galvenie uzdevumi projekta ietvaros: 

  • aizstāt divas konkrētas izejvielas, kas ietilpst UV cietējošo pārklājumu sastāvā, ar analogiem, bet ar mazāku kaitējuma risku cilvēka veselībai. 
  • ķīmisko vielu riska pārvaldības sistēmas uzlabošana un pilnveidošana.

Jau vairāk nekā 12 gadus uzņēmums izstrādā produktu formulas, kas ļauj izvēlēties drošākās un tīrākās izejvielas, lai uzlabotu patērētāju labsajūtu. Pašu izstrādātās formulas ļauj kontrolēt gan produktu sastāvu, gan izejvielu kvalitāti. Tā kā UV cietējošo pārklājumu izejvielas nāk no automobiļu pārklājumu un celtniecības pārklājumu ražošanas nozares, izejvielas sākotnēji nav paredzētas produktiem, kas nonāk tiešā saskarē ar cilvēka ādu vai nagiem. Tāpēc milzīgs darbs tiek ieguldīts komunikācijā ar izejvielu ražotājiem, vienojoties par īpašiem sadarbības nosacījumiem, jaunu, tīrāku izejvielu sintēzē un ražošanā, kuras SIA Kinetics Nail Systems varētu izmantot savu produktu ražošanā. Pirms jebkuras izejvielas, kas tiek iekļautas produkta sastāvā, tās tiek pārbaudītas attiecībā uz ķīmiskajiem piemaisījumiem, atbilstību tiesību aktiem un drošības jautājumiem.

Uzņēmums pastāvīgi strādā pie tā, lai esošās izejvielas aizstātu ar citām izejvielām, kurām būtu mazāks kaitējuma risks cilvēka veselībai.

Pirms trim gadiem Kinetics Nail Systems bija pirmais uzņēmums pasaulē, kas klientiem piedāvāja gēla laku līniju, kas nesatur monomēru HEMA (hidroksietilmetakrilātu), kas ir galvenā gēla laku sastāvdaļa, lai nodrošinātu pārklājuma viskozitāti un adhēziju (saķeri ar dabīgo nagu). Tā kā pētījumi par izejvielām un to iespējamiem kairinājuma riskiem ar katru gadu pieaug, arī uzņēmuma reakcija uz šīm jaunajām zināšanām ir neizbēgama. Uzņēmums Kinetics Nail Systems jau ir aizstājis HEMA vairumā savu produktu ar citu ķīmisko vielu, radot produktus, kas nesatur HEMA. Tomēr nozare ir dinamiska, un formulās ir jāmeklē alternatīvas citām izejvielām, kas nākotnē var radīt riskus. Šo vielu alternatīvu meklēšana un aizstāšana tiks veikta projekta ietvaros.